Terrine de poivrons
Odile som står for opskriften på terrine de proivrons
|
Ingredienser
Forberedelsestid 35 min. Bagetid 45 min antal personer 6
1kg røde peberfrugter (de store) 2 fed hvidløg 2 skalotteløg 2 spsk crème fraîche 1 laurbærblad 1 stilk timian 6 æg 12 g husblas 1 dl eddike 6 spsk olivenolie 2 spsk sukker Tabasco
Dekoration
cherrytomater og frisk basilikum salatblade (eventuelt fra forskellige slags) 4 hårdkogte æg i skiver
Sovs
lun tomatsovs med basilikum
Terrinerne kan laves dagen i forvejen. Opbevares i køleskab
Del peberfrugterne i 2, skær det hvide kød og kernerne fra.Skær pebrene ud i firkanter, ca 3 x 3 cm brede. Varm olien ved lav temperatur i en stor gryde. Put peberfirkanterne deri og tilsæt fintskåret hvidløg, timianstilken og laurbærbladet. Simrer nu ca 20 min. Rør lidt i gryden indimellem. Strø med sukker og lad massen simre endnu 2 min. Fjern laurbærblad og timian og hæld pebermassen i foodprocessoren. Tilsæt de 2 fintskårne skalotteløg og kør massen til pebermos. Opløs husblasen i lidt vand og smelt den i en lille gryde med opvarmet eddike. Tilsæt nogle stænk tabasco medens der røres uafbrudt. Slå æggene ud i en stor skål og pisk dem med creme fraichen. Tilsæt husblas og rød pebermos. Smør en form (ca. 26 x 13 cm). For den eventuelt med sølvpapir og hæld massen i. Formen sættes i ovnen i 3 cm højt vandbad .Det må gerne være kogende vand formen sættes i.Bages nu i 45 min. ved 180°. Afkøles og sættes i køleskab. Næste dag; Sæt formen i varmt vand og vend den ud på et fad. Skæres ud i skiver. Dekorer med cherrytomater og skiver af hårdkogte æg og persille.Salatblade med olie-eddikedressing . Pu. Lun tomatsovs med basilikum serveres til.
|