Quiche Lorraine
Ma belle mère dans son lieu favorit 1976
|
Min svigermor er fra Bourgogneegnen hvor man går meget op i madlavning og ikke sparer
på gode ingredienser
Hun gav mig opskriften på en Quiche Lorraine som er rigtig god med grøn salat til.
Som navnet siger er det en egnsret.
Der laves en mørdej med 200 g mel
Denne lægges i en form og bunden prikkes med en gaffel hist og pist.
125 g røget flæsk i ret fine skiver
60 g gruyère (ost)
3 æg
1/2 liter mælk (hverken helt eller halvt skummet)
1/2 tsk salt. Hverken mere eller mindre - både flæsk og ost indeholder salt
2knivspids peber
Flæskeskiverne vendes på panden og lægges på tærtebunden
Osten skæres ud i fine skiver og lægges på flæsket.
Pisk æggene og bland dem med mælken.
Blandingen hældes over flæsk og ost.
Bages i opvarmet ovn ved 180 grader i ca 35 min
Serveres omgående da den hurtigt falder sammen.
Kan også sagtens spises kold
|