Anna Grethe Toullec
Front Page
CONTENT
vandretur i baskerlandet april
Weekendtur til Paris
Sauveterre de Béarn udflugtsmål
Breve til mormor og morfar
Bridge
Our children Hanne, Sebastien and Lajla
Lajlas kreationer
Our sons-and-daughter in law
Grandchildren
Franske madopskrifter--- Recettes françaises
Plat simple mais "la grande cuisine"
Farserede tomater à la Catherine Haslin
Quiche Lorraine
Julesalat som grønsag à la Dominique Tarasçon
Perlehøne i svedsker
Omelette de courgette - squash omelet
Cake d'été - salt sandkage
Artiskokker
Terrine de poivrons
Taboulé
Hossegor
Interview radio solymar
My garden
Genealogy
Old photos of the Koed family
Gamle billeder af familien Jørgensen
Koed-Jørgensen cousin gathering together sept. 2007
Hos Jeppe og Trine i Odense
Paris juni 2010 hos Lajla og Manu

Quiche Lorraine

Ma belle mère dans son lieu favorit 1976

Ma belle mère dans son lieu favorit 1976

 

 

Min svigermor er fra Bourgogneegnen hvor man går meget op i madlavning og ikke sparer

 på gode ingredienser

Hun gav mig opskriften på en Quiche  Lorraine som er rigtig god med grøn salat til.

Som navnet siger er det en egnsret.

Der laves en mørdej med 200 g mel

Denne lægges i en form og bunden prikkes med en gaffel hist og pist.

125 g røget flæsk i ret fine skiver

60 g gruyère (ost)

3 æg

1/2 liter mælk (hverken helt eller halvt skummet)

1/2 tsk salt. Hverken mere eller mindre - både flæsk og ost indeholder salt

2knivspids peber

Flæskeskiverne vendes på panden og lægges på tærtebunden

Osten skæres ud i fine skiver og lægges på flæsket.

Pisk æggene og bland dem med mælken.

Blandingen hældes over flæsk og ost.

Bages i opvarmet ovn ved 180 grader i ca 35 min

Serveres omgående da den hurtigt falder sammen.

Kan også sagtens spises kold

 

quiche au saumon 1

 

 

 

 

Redigeret af Anna Grethe Toullec
Webmaster: Anna Grethe Toullec
Sidst opdateret: 20-08-2016
Denne sides adresse: toullec.dk/ag/top1/franskeopskrifter/quichelalorraine/
index.php
|Udskrift |Send til en ven
SmartSite Publisher