Dette er den printervenlige udgave. Klik her for skærmudgaven. | Luk vindue

Quiche Lorraine

Ma belle mère dans son lieu favorit 1976

Ma belle mère dans son lieu favorit 1976

 

 

Min svigermor er fra Bourgogneegnen hvor man går meget op i madlavning og ikke sparer

 på gode ingredienser

Hun gav mig opskriften på en Quiche  Lorraine som er rigtig god med grøn salat til.

Som navnet siger er det en egnsret.

Der laves en mørdej med 200 g mel

Denne lægges i en form og bunden prikkes med en gaffel hist og pist.

125 g røget flæsk i ret fine skiver

60 g gruyère (ost)

3 æg

1/2 liter mælk (hverken helt eller halvt skummet)

1/2 tsk salt. Hverken mere eller mindre - både flæsk og ost indeholder salt

2knivspids peber

Flæskeskiverne vendes på panden og lægges på tærtebunden

Osten skæres ud i fine skiver og lægges på flæsket.

Pisk æggene og bland dem med mælken.

Blandingen hældes over flæsk og ost.

Bages i opvarmet ovn ved 180 grader i ca 35 min

Serveres omgående da den hurtigt falder sammen.

Kan også sagtens spises kold

 

quiche au saumon 1

 

 

 

 

Redigeret af Anna Grethe Toullec
Webmaster: Anna Grethe Toullec
Sidst opdateret: 20-08-2016
Denne sides adresse: toullec.dk/ag/top1/franskeopskrifter/quichelalorraine/
index.php