Anna Grethe Toullec
Front Page
CONTENT
vandretur i baskerlandet april
Weekendtur til Paris
Sauveterre de Béarn udflugtsmål
Breve til mormor og morfar
Bridge
Our children Hanne, Sebastien and Lajla
Lajlas kreationer
Our sons-and-daughter in law
Grandchildren
Franske madopskrifter--- Recettes françaises
Plat simple mais "la grande cuisine"
Farserede tomater à la Catherine Haslin
Quiche Lorraine
Julesalat som grønsag à la Dominique Tarasçon
Perlehøne i svedsker
Omelette de courgette - squash omelet
Cake d'été - salt sandkage
Artiskokker
Terrine de poivrons
Taboulé
Hossegor
Interview radio solymar
My garden
Genealogy
Old photos of the Koed family
Gamle billeder af familien Jørgensen
Koed-Jørgensen cousin gathering together sept. 2007
Hos Jeppe og Trine i Odense
Paris juni 2010 hos Lajla og Manu

pintade au pruneaux

 I Frankrig laves retten oftest med kaniner men jeg regnede ikke med at nogen ville synes det var en god ide 

Forberedelse 30 min

grydestegning 1time og 20 min

 

Til 6-8personer

 

En perlehøne

80 g smør

200 g små flæsketerninger

30 g mel

timian, laurbærblade

300 g svedsker

36 små perleløg

sukker

200 g små champignoner

griseblod !!  ------ (kan udelades )

En halv deciliter fløde

 

til marinaden

en liter god rødvin

2 løg, en gulerod, timian, laurbærblad, rosmarin salt og peber

3 skefulde cognac eller armagnac

3 skefulde olie (ikke oliven)

 

 

 

 

 

Perlehønen skæres ud i 8 stykker og hals kråse, lever og hjerte smides ikke ud !

Det hele lægges i marinaden og hviler i 24 timer.

Dagen efter tørres kødstykkerne af og svitses i 50 g varm smør. De 2 store snittede løg og flæsketerningerne svitses med til de er gyldne. Melet strøes over og det hele vendes lidt igen. Den siede marinade samt cognacen hældes ved.

 

Svedskerne lægges i blød i lunkent vand.

 

Skræl de små løg - pyhh - og glacer dem i en lille gryde med en skefuld sukker og 10 g smør samt vand der knap dækker løgene. Lad vædsken fordampe indtil løgene karamelliseres.

 

Svits champignonerne i resten af smørret.

 

Efter en times forløb fjernes timian, laurbærblad og persille. Svedskerne, perleløgene og de små champignoner  hældes i gryden. Lad det simre ca 15 min.

 

Til sidst tilsættes fløden . Strø hakket persille over.

 

En Saint Emilion rødvin passer godt dertil

Serveres med pasta, ris eller kartofler

Redigeret af Anna Grethe Toullec
Webmaster: Anna Grethe Toullec
Sidst opdateret: 02-10-2019
Denne sides adresse: toullec.dk/ag/top1/franskeopskrifter/perlehoeneisvedsker/
index.php
|Udskrift |Send til en ven
SmartSite Publisher