pintade au pruneaux
I Frankrig laves retten oftest med kaniner men jeg regnede ikke med at nogen ville synes det var en god ide
Forberedelse 30 min grydestegning 1time og 20 min Til 6-8personer En perlehøne 80 g smør 200 g små flæsketerninger 30 g mel timian, laurbærblade 300 g svedsker 36 små perleløg sukker 200 g små champignoner griseblod !! ------ (kan udelades ) En halv deciliter fløde til marinaden en liter god rødvin 2 løg, en gulerod, timian, laurbærblad, rosmarin salt og peber 3 skefulde cognac eller armagnac 3 skefulde olie (ikke oliven) Perlehønen skæres ud i 8 stykker og hals kråse, lever og hjerte smides ikke ud ! Det hele lægges i marinaden og hviler i 24 timer. Dagen efter tørres kødstykkerne af og svitses i 50 g varm smør. De 2 store snittede løg og flæsketerningerne svitses med til de er gyldne. Melet strøes over og det hele vendes lidt igen. Den siede marinade samt cognacen hældes ved. Svedskerne lægges i blød i lunkent vand. Skræl de små løg - pyhh - og glacer dem i en lille gryde med en skefuld sukker og 10 g smør samt vand der knap dækker løgene. Lad vædsken fordampe indtil løgene karamelliseres. Svits champignonerne i resten af smørret. Efter en times forløb fjernes timian, laurbærblad og persille. Svedskerne, perleløgene og de små champignoner hældes i gryden. Lad det simre ca 15 min. Til sidst tilsættes fløden . Strø hakket persille over. En Saint Emilion rødvin passer godt dertil
Serveres med pasta, ris eller kartofler
|