Dette er den printervenlige udgave. Klik her for skærmudgaven. | Luk vindue

Terrine de poivrons

Odile som står for opskriften på terrine de proivrons

Odile som står for opskriften på terrine de proivrons

Ingredienser

Forberedelsestid 35 min. Bagetid 45 min
antal personer 6

1kg røde peberfrugter (de store)
2 fed hvidløg
2 skalotteløg
2 spsk crème fraîche
1 laurbærblad
1 stilk timian
6 æg
12 g husblas
1 dl eddike 
6 spsk olivenolie
2 spsk sukker
Tabasco

Dekoration


cherrytomater og frisk basilikum
salatblade (eventuelt fra forskellige slags)
4 hårdkogte æg i skiver 

Sovs

lun tomatsovs med basilikum

Terrinerne kan laves dagen i forvejen. Opbevares i køleskab

Del peberfrugterne i 2, skær det hvide kød og kernerne fra.Skær pebrene ud i firkanter, ca 3 x 3 cm brede.
Varm olien ved lav temperatur i en stor gryde. Put peberfirkanterne deri og tilsæt fintskåret hvidløg, timianstilken og laurbærbladet. Simrer nu ca 20 min. Rør lidt i gryden indimellem. Strø med sukker og lad massen simre endnu 2 min. Fjern laurbærblad og timian og hæld pebermassen i foodprocessoren. Tilsæt de 2 fintskårne skalotteløg og kør massen til pebermos. Opløs husblasen i lidt vand og smelt den i en lille gryde med opvarmet eddike. Tilsæt nogle stænk tabasco medens der røres uafbrudt. Slå æggene ud i en stor skål og pisk dem med creme fraichen. Tilsæt husblas og rød pebermos. Smør en form (ca. 26 x 13 cm). For den eventuelt med sølvpapir og hæld massen i. Formen sættes  i ovnen i 3 cm højt vandbad .Det må gerne være kogende vand formen sættes i.Bages nu i 45 min. ved 180°. Afkøles og sættes i køleskab.
Næste dag;
Sæt formen i varmt vand og vend den ud på et fad. Skæres ud i skiver. Dekorer med cherrytomater og skiver af hårdkogte æg og persille.Salatblade med olie-eddikedressing  . Pu. Lun tomatsovs med basilikum serveres til.

Redigeret af Anna Grethe Toullec
Webmaster: Anna Grethe Toullec
Sidst opdateret: 20-08-2016
Denne sides adresse: toullec.dk/ag/top1/franskeopskrifter/terrinedeproivrons/
index.php