Dette er den printervenlige udgave. Klik her for skærmudgaven. | Luk vindue

Farserede tomater à la Catherine Haslin

 

300 g fars

bayonneskinke (saltet ) ikke 'dyrlægens natmad' skinke

2 store løg

2-3 fed hvidløg

masser af persille

brød lagt i blød i varm mælk

tomater - store og MODNE

1æg

salt og peber

1.

Hak skinke, løg, hvidløg persille og brød. Tilsæt farsen, et æg samt salt og peber.

Bland godt

2.

Skær 'hatten' af tomaterne og udhul dem. Sæt dem på et fad der kan tåle ovntemperatur.

Kom en smule sukker og ris i bunden af hver tomat. Sukkeret tager noget af det syrlige ved

tomaterne og risen suger overflødig tomatsaft op. Kom farsen i tomaterne og sæt dem i ovn. Stegetid ca en time ved

180°

Hvis tomaterne alligevel sejler i væske når retten er færdig, hældes denne fra før sovsen lægges ved.

 

3.

Sovsen:

Svits løg, tomathatte og tomatkød , drysset med salt og peber  på en pande eller i en gryde og lad det snurre ca en halv time.

Sigt sovsen , så man undgår at  tygge på tomatfrø

Sovsen hældes ved tomaterne når disse er færdige.

Ris er et godt akkompagnement til retten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Redigeret af Anna Grethe Toullec
Webmaster: Anna Grethe Toullec
Sidst opdateret: 20-08-2016
Denne sides adresse: toullec.dk/ag/top1/franskeopskrifter/farseredetomater/
index.php