300 g fars
bayonneskinke (saltet ) ikke 'dyrlægens natmad' skinke
2 store løg
2-3 fed hvidløg
masser af persille
brød lagt i blød i varm mælk
tomater - store og MODNE
1æg
salt og peber
1.
Hak skinke, løg, hvidløg persille og brød. Tilsæt farsen, et æg samt salt og peber.
Bland godt
2.
Skær 'hatten' af tomaterne og udhul dem. Sæt dem på et fad der kan tåle ovntemperatur.
Kom en smule sukker og ris i bunden af hver tomat. Sukkeret tager noget af det syrlige ved
tomaterne og risen suger overflødig tomatsaft op. Kom farsen i tomaterne og sæt dem i ovn. Stegetid ca en time ved
180°
Hvis tomaterne alligevel sejler i væske når retten er færdig, hældes denne fra før sovsen lægges ved.
3.
Sovsen:
Svits løg, tomathatte og tomatkød , drysset med salt og peber på en pande eller i en gryde og lad det snurre ca en halv time.
Sigt sovsen , så man undgår at tygge på tomatfrø
Sovsen hældes ved tomaterne når disse er færdige.
Ris er et godt akkompagnement til retten
Redigeret af Anna Grethe Toullec Webmaster: Anna Grethe Toullec Sidst opdateret: 20-08-2016 Denne sides adresse: toullec.dk/ag/top1/franskeopskrifter/farseredetomater/ index.php |